ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΠΑΠ – ΚΟΖΑΝΗΣ!

H ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ της ΚΟΖΑΝΗΣ εντάσσεται επίσημα στο δίκτυο ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ του ΟΠΑΠ!
Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ένταξη της σχολής ποδοσφαίρου της ΚΟΖΑΝΗΣ στο δίκτυο ακαδημιών του ΟΠΑΠ. Σημειωτέον ότι είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ Ακαδημία της περιοχής που προχωρά σε αυτή τη συνεργασία!
Μεταξύ των προνομίων είναι:

 • η ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ όλων των νεαρών αθλητών μέχρι και 13 ετών!
 • η συμμετοχή σε διεθνή τουρνουά ακαδημιών και εθνικά ποδοσφαιρικά φεστιβάλ
 • η δωρεάν διαρκής εκπαίδευση των προπονητών των ακαδημιών σε προπονητικούς τομείς που οι ίδιοι θα επιλέγουν
  -δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη από παιδοψυχολόγους
  -δωρεάν πρόγραμμα παρακολούθησης από εξειδικευμένους διατροφολόγους.
  Πιο συγκεκριμένα:
  Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, το οποίο υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία από το 2015, υποστηρίζει παιδιά ηλικίας από 6 έως 13 ετών, από ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία από όλη την Ελλάδα. Στο πρόγραμμα έχουν συμμετάσχει συνολικά 38.000 παιδιά και 2.000 προπονητές από 191 ακαδημίες ποδοσφαίρου 49 νομών. Στις δράσεις του προγράμματος έχουν πάρει μέρος επίσης, 55.000 γονείς/κηδεμόνες.

Τα παιδιά των αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ λαμβάνουν προπονητικές κατευθύνσεις με βάση τα διεθνή πρότυπα, καθώς και επιστημονική υποστήριξη από ειδικευμένους παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους. Επιπλέον, τους παρέχεται αθλητικό υλικό και πλήρης ασφαλιστική κάλυψη. Από το 2015 μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 5.000 ώρες επιστημονικών δράσεων και έχουν διανεμηθεί 25.000 μπάλες, 15.100 ζευγάρια επικαλαμίδες, 135 σετ προπόνησης και 7.000 διακριτικά.

Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν πραγματοποιηθεί 38 μεγάλες γιορτές του αθλητισμού σε διάφορες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, με συμμετοχή χιλιάδων παιδιών και γονέων/κηδεμόνων σε κάθε φεστιβάλ.